Hoe werkt AVWF?
Muzikale stimulatie van het autonome zenuwstelsel - met name de nervus vagus - verbetert de regulatie tussen het autonome en het centrale zenuwstelsel. De ingebedde impulsen worden via de middenoorspieren doorgegeven aan de nervus vagus, die door de nervus vagus naar de hersenen (= component van het centrale zenuwstelsel) en naar het autonome zenuwstelsel wordt getransporteerd.
Door het gelijktijdig pulseren van afferente en efferente zenuwvezels van de nervus vagus kan de verkeerde volgorde van activering van ons zenuwstelsel onder stress worden gecorrigeerd en zo het innerlijke evenwicht worden hersteld. Bovendien krijgen de hersenen voortdurend een soort van zekerheid, die kan worden afgeleid uit de vorming van vier-Hz-frequenties in het EEG, die anders alleen in diepe slaap, dat wil zeggen in een staat van diepste ontspanning, voorkomen.
Onze aanpak
Wij bieden een uitgebreide regeneratie-coaching aan doormiddel van Audiovisuele Waarneming (AVWF) in ons centrum te Den Haag. Allereerst wordt de individuele situatie vastgelegd doormiddel van een breedvoerig gesprek en verschillende meetmethoden (zoals low-level functies en sensomotorische meting). De basis van onze behandeling is de AVWF-methode, die het autonome zenuwstelsel positief beïnvloedt doormiddel van geluids-gemoduleerde muziek. Het doel van deze methode is om de eigen stressregulatie van de cliënt weer in balans te brengen. Pas dan is er de benodigde energie beschikbaar voor mogelijke veranderingen in de levensstijl voor veel cliënten.
Voor een behandeling vindt altijd een breedvoerig en gratis eerste gesprek plaats.
ALS U HEEFT BESLOTEN OM DE AVWF-METHODE TE GEBRUIKEN, WORDT DE VOLGENDE AANPAK TOEGEPAST:
De eerste 10 basissessies worden zonder grote pauze (maximaal twee dagen er tussen) binnen één tot drie weken afgerond. De geluids-gemoduleerde muziek heeft een blijvend effect gedurende meer dan een half jaar. Er zijn regelmatige controles en indien nodig, verfrissingen. Geleidelijk aan wordt niet alleen het fysieke welzijn vergroot, maar ook de kennis over actieve regeneratie en de mogelijkheden om deze te integreren in het persoonlijke alledaagse leven.