Neurocoaching
NEUROCOACHING EN PERFORMANCE: BETER in BETER WORDEN
Stelt u hoge eisen aan uzelf op het gebied van sport/werk/training? U heeft zoveel getraind/gewerkt/geleerd en toch - als het erop aankomt, slaagt u er niet in om dit te implementeren? In het ergste geval staan uw zenuwen op scherp en wordt u bedreigd met een black-out?
De verwachtingen van de wedstrijdsporter worden tegenwoordig steeds hoger. Regelmatige, harde, duurzame training leidt tot de grenzen van de mentale en fysieke weerbaarheid. De belasting en stress voor de sporter om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen neemt enorm toe. Stress, vooral in de topsport, wordt bepaald door factoren als prestatiedruk, in de zin van "moeten winnen", risico op blessures, het veiligstellen van een regelmatige plaats, verwachtingen van toeschouwers en sponsoren, enz.
Een essentieel punt van neurocoaching is de scheiding tussen basistraining, wedstrijdtraining en competitie, evenals een speciale vorm van wedstrijdvoorbereiding.
In je werk of in de opleiding betekent dit niets anders dan dat je zo snel en flexibel mogelijk toegang hebt tot wat “ik heb gewerkt, wat ik heb geleerd”. De eigen nervositeit reguleren, bewust gebruik maken van de persoonlijke uitstraling en het netwerk denken. In de neurocoaching spreken we over het aangaan van een uitdaging op een zelfverzekerde en variabele manier.
Neurocoaching is gebaseerd op de AVWF-methode, die gebruik maakt van geluids-gemoduleerde muziek om een positieve invloed uit te oefenen op het autonome zenuwstelsel.
Het organisme wordt in een evenwichtige, efficiënte staat gebracht, wat het belangrijkste effect heeft op de verbetering van de waarneming, de slaapkwaliteit en het concentratievermogen. Het vermogen om te presteren wordt ontwikkeld en geconsolideerd met een breed scala aan hulpmiddelen, zoals biofeedback en ademhalingstraining, een speciale mindmap-techniek of hormonale controle (kleurenfilters, aminozuren).
Aanpak
De individuele ondersteuning bij neurocoaching strekt zich uit over een langere periode, meestal over een heel jaar. Het begin van de samenwerking is een gedetailleerd gesprek en een prestatiebeoordeling met behulp van HRV, low-level functies en een evenwichtstest. De basis is de AVWF-methode, waarvan de tien basiseenheden binnen één tot twee weken worden afgerond. Dit is ook de eerste stap naar actieve regeneratie en duurzame prestatie-optimalisatie. De volgende stappen worden genomen bij regelmatige afspraken die worden aangepast aan de individuele behoeften.